Obecnie rośnie zainteresowanie dietami opartymi o produkty roślinne: wegetariańską, wegańską oraz witariańską. Stawia to przed dietetykiem wyzwanie zrozumienia i bilansowania diet opartych, które wykluczają mięso, nabiał lub wszystkie produkty odzwierzęce. Celem szkolenia jest przedstawienie rzetelnych, naukowo potwierdzonych informacji na temat diet wykluczających produkty odzwierzęce.

Plan szkolenia:

  1. Podział i rodzaje diety wegetariańskich
  2. Kto i dlaczego wybiera diety roślinne
  3. Choroby i przypadłości w których diety wegetariańskie są niewskazane
  4. Choroby i przypadłości w których diety wegetariańskie mogą działać profilaktyczni i leczniczo
  5. Zagrożenia zdrowotne, którym sprzyjać diety wegetariańskie
  6. Białko – źródła i zapotrzebowanie
  7. Tłuszcze i cholesterol – źródła i zapotrzebowanie
  8. Składniki mineralne potencjalnie niedoborowe
  9. Witaminy potencjalnie niedonorowe
  10. Wskazana i niezbędna suplementacja
  11. Praktyczne aspekty układania diety wegetariańskiej

trener: mgr Damian Parol

Czas Trwania szkolenia: 8 h

Cena  (w cenę wliczone są: materiały szkoleniowe, serwis kawowy, certyfikat uczestnictwa)

 

ZOBACZ CENY I NAJBLIŻSZY TERMIN KURSU

UWAGI

  • Zgłoszeń  należy dokonywać za pomocą załączonego obok formularza.
  • Adres szkolenia  zostanie podany drogą mailową po zebraniu grupy szkoleniowej nie wcześniej niż na 2 tyg. przed ustalona datą.
  • Uiszczenie zadatku jest warunkiem rezerwacji miejsca, całej opłaty należy dokonać po otrzymaniu wiadomości z potwierdzeniem szkolenia 
  • Wpłacony zadatek jest zwracany w sytuacji odwołania szkolenia.
  • Bezkosztowa rezygnacja z udziału max. do 7 dni przed datą szkolenia

Przed zgłoszeniem udziału w szkoleniu zapoznaj się z regulaminem kształcenia.

Po otrzymaniu wiadomosci potwierdzającej szkolenie opłaty należy dokonac na konto:

NG BANK ŚLĄSKI 69-1050-1445-1000-0090-6949-0655

w tytule wpisując imię i nazwisko_dieta wegetariańska