ŻYWIENIE W CHOROBACH TARCZYCY

 Żywienie w chorobach tarczycy to szkolenie, które w kompleksowy sposób traktuje o postępowaniu dietetycznym w schorzeniach tego gruczołu.

Szkolenie obejmuje zagadnienia tj:

  • etiopatogenezy choroby tarczycy,
  • omówienie regulacji hormonalnej,
  • dieta w niedoczynności tarczycy,
  • dieta w nadczynności tarczycy,
  • dieta w autoimmunologicznych schorzeniach tarczycy,
  • dieta w wolach tarczycy,
  • dieta w nowotworach gruczołach tarczycy.

Materiały zawierają zestaw ćwiczeń z opisem konkretnych przypadków oraz test wiedzy i materiały do druku.

Po ukończeniu kursu uczestnicy otrzymają imienny certyfikat ukończenia kursu.

Na certyfikacie nie ma informacji o formie ukończenia kursu.

PRZEJDŹ DO SKLEPU 


ŻYWIENIE OSÓB STARSZYCH

Szkolenie skierowane jest do osób zawodowo zajmujących się poradnictwem żywieniowym i dietetyką, celem szkolenia jest pogłębienie wiedzy z zakresu żywienia osób w podeszłym wieku oraz w okresie rekonwalescencji. Szkolenie przeznaczone jest również dla osób zajmujących się opiekę nad osobami starszymi (ZOL, opiekunki osób starszych, pielęgniarki środowiskowe).

Program szkolenia:

  • Zalecenia żywieniowe dla osób starszych, normy żywienia.
  • Zasady realizacji wybranych diet u osób starszych (m.in. dieta lekkostrawna, dieta w kamicy żółciowej, w marskości wątroby, dieta w cukrzycy typ.II, ChuK).
  • Ocena stanu odżywienia osób starszych i niedożywienia kaloryczno-białkowego (skala MNA, MUST).

Po ukończeniu kursu uczestnicy otrzymają imienny certyfikat ukończenia kursu.

Na certyfikacie nie ma informacji o formie ukończenia kursu.

PRZEJDŹ DO SKLEPU 


DIETA W KOSMETOLOGII

Sposób żywienia nie tylko wpływa na ogólny stan zdrowia organizmu. Odgrywa również ogromną rolę w utrzymaniu prawidłowego stanu skóry, włosów, paznokci, czyli urody. Kosmetyki i zabiegi w salonach kosmetycznych wpływają głównie na zewnętrzne warstwy skóry, jednakże odpowiedni sposób żywienia wpływa na metabolizm komórek wszystkich warstw oraz wytworów rogowych naskórka. Za pomocą właściwie skomponowanej diety, można efektywnie przeciwdziała starzeniu się skóry, wspomagać proces leczenia schorzeń skóry oraz poprawić wygląd.

Szkolenie dedykowanie jest zarówno dla kosmetologów, kosmetyczek, dietetyków, lekarzy dermatologów jak również pracowników SPA.

Program szkolenia:

  • Składniki odżywcze a stan skóry
  • Dieta przeciwrodnikowa
  • Jak spowolnić proces starzenia skóry
  • Zasady żywienie w schorzeniach skóry (AZS, łuszczyca, trądzik, odleżyny, oparzenia)
  • Nutrikosmetyki

Po ukończeniu kursu uczestnicy otrzymają imienny certyfikat ukończenia kursu.

Na certyfikacie nie ma informacji o formie ukończenia kursu.

PRZEJDŹ DO SKLEPU 


ŻYWIENIE KOBIET W CIĄŻY I MAŁYCH DZIECI

Szkolenie jest przeznaczone dla położnych, dietetyków oraz wszystkich mam które chcą wiedzieć jak powinno wyglądać prawidłowe żywienie w tym ważnym czasie jakim jest ciąża, laktacja a potem czas wprowadzania nowych pokarmów. Pragniemy rozwiać wszystkie wątpliwości związane z żywieniem, obalić krążące mity oraz przekazać najnowsze zalecenia.

Prawidłowe żywienie w ciąży- co to znaczy?

Na czym polega racjonalna dieta przyszłej mamy

Co powinien zawierać jadłospis przyszłej mamy

Najczęstsze problemy

Dieta mamy karmiącej

Żywienie noworodka i niemowlęcia

Karmienie naturalne

Żywienie sztuczne niemowląt

Wprowadzanie nowych pokarmów- aktualny schemat żywienia niemowląt

Jakie są potrzeby żywieniowe małego dziecka?

Jak ułożyć prawidłowy jadłospis

Produkty zakazane

Kształtowanie prawidłowych zachowań żywieniowych

Po ukończeniu kursu uczestnicy otrzymają imienny certyfikat ukończenia kursu.

Na certyfikacie nie ma informacji o formie ukończenia kursu.

PRZEJDŹ DO SKLEPU 


ŻYWIENIE W CHOROBACH NEREK

Szkolenie obejmuje następujący zakres tematyczny:

Rola nerek w ustroju a choroby nerek; stan odżywienia w chorobach nerek;

Żywienie pacjentów z przewlekłą chorobą nerek a uwzględnienie poziomu uszkodzenia nerek przy układaniu jadłospisów-ćwiczenia

Żywienie pacjentów poddawanych terapii nerki zastępczej a określanie i wyliczanie parametrów diety;

Postępowanie dietetyczne u pacjentów dializowanych a określanie i wyliczanie parametrów diety

Po ukończeniu kursu uczestnicy otrzymają imienny certyfikat ukończenia kursu.

Na certyfikacie nie ma informacji o formie ukończenia kursu.

PRZEJDŹ DO SKLEPU 


 


DORADZTWO ŻYWIENIOWE

Szkolenie jest kierowane do osób które chcą pracować w charakterze doradcy żywieniowego. Celem szkolenia jest przedstawienie elementów wiedzy z zakresu żywienia człowieka i dietetyki. Po skończonym kursie uczestnicy będą znali wartość odżywczą głównych grup produktów, będą potrafili określić i obliczyć dobowe zapotrzebowanie energetyczne człowieka jak również określić bilans wodny. Poznają najnowsze zalecenia żywieniowe w profilaktyce głównych chorób dietozależnych jak również zasady żywienia dla różnych grup ludności z uwzględnieniem zalet i wad suplementacji. Poznają najpopularniejsze alternatywne diety odchudzające.

 

Program szkolenia:

  1. Charakterystyka wartości odżywczej grup produktów spożywczych.
  2. Wartość energetyczna pożywienia i zapotrzebowanie energetyczne organizmu.
  3. Zasady żywienia różnych grup ludności.
  4. Zalecenia żywieniowe w profilaktyce nadwagi/otyłości, chorób układu krążenia, nowotworów.
  5. Suplementy diety, prawdy i mity.
  6. Zasady układania jadłospisów, dieta ubogo energetyczna.
  7. Przegląd diet alternatywnych.
  8. Warsztaty- optymalizacja diety pacjenta na przykładach

Po ukończeniu szkolenia uczestnicy otrzymają imienny certyfikat ukończenia szkolenia.

Na certyfikacie nie ma informacji o formie ukończenia kursu/szkolenia.

PRZEJDŹ DO SKLEPU