Leki steroidowe pozostawiają liczne skutki uboczne, jedną z metod ich przeciwdziałania jest odpowiednio zbilansowana dieta. Celem szkolenie jest przekazanie informacji na temat diety oszczędzającej najważniejsze narządy oraz nauka doboru i eliminacji  produktów.Pragniemy rozwiać wątpliwości związane z żywieniem, obalić krążące i mity oraz przekazać najnowsze zalecenia.Szkolenie jest przeznaczone dla  dietetyków, żywieniowców oraz osób prowadzących edukację żywieniową.

Krótka formuła szkolenia skupiająca się na aspekcie praktycznym poprzez analizę opisów przypadków w konkretnej jednostki chorobowej !

Poruszane na szkoleniu zagadnienia:

  • Zastosowanie leków steroidowych
  • Interakcje leków steroidowych z żywnością
  • Dieta w leczeniu steroidami
  • Masa ciała a leczenie steroidami
  • Redukcja masy ciała przy steroidoterapii
  • Suplementy a sterydoterapia

    trener: mgr Patrycja Kłysz

Czas Trwania szkolenia: 6 h

Cena  (w cenę wliczone są: materiały szkoleniowe, serwis kawowy, certyfikat uczestnictwa)

ZOBACZ CENY I NAJBLIŻSZY TERMIN KURSU

UWAGI:

  • Zgłoszeń  należy dokonywać za pomocą załączonego obok formularza.
  • Adres szkolenia  zostanie podany drogą mailową po zebraniu grupy szkoleniowej nie wcześniej niż na 2 tyg. przed ustalona datą.
  • Uiszczenie zadatku jest warunkiem rezerwacji miejsca, całej opłaty należy dokonać po otrzymaniu wiadomości z potwierdzeniem szkolenia 
  • Wpłacony zadatek jest zwracany w sytuacji odwołania szkolenia.
  • Bezkosztowa rezygnacja z udziału max. do 7 dni przed datą szkolenia